Visites guiades

Una forma de gaudir de la millor interpretació del patrimoni natural i cultural és concertar els diferents serveis d’un guia.

Moltes de les poblacions de la comarca tenen serveis de guiatges que permeten conèixer en profunditat la seva història, les tradicions, el patrimoni i la cultura.

Vine amb família

Destinació de Turisme Familiar Muntanyes de Prades

Els municipis de la Conca de Barberà: l’Espluga de Francolí, Vallclara, Vilaverd, Vilanova de Prades i Vimbodí i Poblet, són destinacions d’interior i muntanya certificats amb el Segell de Destinació de Turisme Familiar Muntanyes de Prades que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), conjuntament amb els pobles de la comarca del Baix Camp: Arbolí, Alcover, Mont-ral, la Febró, Capafonts i Prades.

Art i cultura

La Conca de Barberà és una comarca rica en patrimoni cultural.

A més d’acollir un dels indrets més singulars de Catalunya declarat Patrimoni de la Humanitat, el monestir de Santa Maria de Poblet, hi trobem un conjunt de museus, col·leccions i espais visitables escampats per tota la comarca que conserven, difonen i investiguen el patrimoni cultural de la comarca.

Vins i caves

Alguns cellers de la comarca de la Conca de Barberà us obren les portes per ensenyar-vos el procés d’elaboració i les peculiaritats dels vins de la DO Conca de Barberà.

Els cellers elaboradors de vins i caves han estat tradicionalment lligats a la comarca de la Conca de Barberà. Després de patir els efectes de la fil·loxera, a finals del segle XIX, a la Conca de Barberà van sorgir les primeres cooperatives agrícoles i, amb elles, els edificis comuns on es produïa el vi, els cellers cooperatius.

Coincidint amb la necessitat d’adaptar-se als avenços tecnològics i a les noves necessitats socials i mercantils d’inicis del segle XX, neixen els cellers modernistes anomenats “catedrals del vi” per Àngel Guimerà, i que constitueixen edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic de la Conca de Barberà i de Catalunya.

A la Conca de Barberà existeixen 6 cellers modernistes construïts pels arquitectes Pere Domènech i Cèsar Martinell, i no tots són visitables. Actualment estan declarats per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional.